Znajdujesz się tutaj: lejdisstudio.pl > Olej, a uroda > Olej kokosowy

Olej z pestek winogron

Najzdrowiej jest, gdy będziesz go spożywać na zimno na przykład w surówce czy w sałatce ze świeżych warzyw. Wystarczy codziennie dodawać po dwie łyżki tego oleju do sałatek, a już po sześciu tygodniach spadnie stężenie złego cholesterolu w twoim organizmie. Olej ten uszczelnia naczynia krwionośne- jako jedyny zawiera dużo więcej niż inne oleje roślinne witaminy K, która jest odpowiedzialna i wpływa na krzepnięcie krwi. Wzmacnia ona kruche naczynia krwionośne, zapobiega krwawieniom wewnętrznym oraz krwotokom. Uczestniczy również w formowaniu tkanki kostnej i witamina K ma również właściwości przeciwbakteryjne i przeciwgrzybiczne.  Olej z pestek winogron również odżywia skórę i wzmacnia włosy. Jest bardzo bogaty w witaminę E i dzięki temu odnawia osłabiony naskórek. Reguluje również pracę gruczołów tłuszczowych oraz zmniejsza przetłuszczaniu się skóry oraz włosów, odżywia je. Powinno się go przechowywać w szczelnie zamkniętej butelce w zaciemnionym miejscu, aby nie stracił swoich cennych właściwości i wartości.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.